tisdag 17 april 2012

Utflykten :)

Vi skulle ju åkt på utflykt isöndags men det blev inställt så det blev ännu än dag vid poolen. Men igår bar det av på utflykt med flera stop och saker som skulle hinnas med. Första stopet blev på Balis äldsta tempel Pura Besakih och det är från 800 -talet. Vi lyckades också träffa in rätt vecka att besöka templet för nu var det en cermoni där som inträffar engång om året för det är nått speciellt med med fullmånnen just nu, fatta inte riktigt hur dom menade. Men i allafall kom det under några dagars tid folk från hela Bali dit för att offra. Vi fick en guid som visade oss runt templet så att det skulle gå lättare eftersom det var så stort å fullt av människor.
När vi fick se alla långa stora trappor kände vi direkt hur varmt det skulle bli eftersom ni var tvugna att täcka knän och axlar å eftersom vi bara packat ner kofter i form av långärmat. Templet var jätte vackert med mycket utsmyckningar i olika former.
Stop nummer två blev på en organisk trädgård där dom odlar bland annat frukt, kakao och kaffe. Dom hade även det berömda kaffet där luwak djuret äter upp kaffe bönan som den sen skiter ut hel. Efter det tvättar man kaffe bönnan å gör kaffe av den en lång prosess, så därför är det ett av världens dyraste kaffe.
Vi fick prova lite olika te och kaffe som dom gjort å det slutade med att jag hittade ett kaffe som var super gott. Köpte med ett packet av det som jag tänker ta med mej hem. När det stoppet var avklarat var vi hungriga å det blev dax för lunch. Våran Chafför körde oss till ett ställe som han rekomendera då han visste att det var bra där. Å när vi kom dit ångra vi inte att vi lyssnat på honom tror det hade den vackraste utsikten jag någonsin sett. Det låg högt uppe på berget med utsikt över tre vulkaner och en kratersjö, å man satt ute under tak å tittade ut över denna vackra utsikt medans man åt sin mat. Men det var så vackert så det knappt går att beskriva i ord har nog aldrig sett nått sånt förut.

När vi var klara med lunchen var det bad i varma källor som stog på planeringen, så det var bara att hoppa in i bilen å bege sej dit. Det var skönt med ett bad å lite relaxing efter en lång dag å vi fick en liten välkomms drink med vilket var behövligt efter en intensiv dag med mycket att ta in. Vi badade kanske en timme eller två i källorna jag är inte säker hade inte så jätte bra koll på klockan. Men skönt var det och varmt men avkopplande å jag blev lite trött efteråt.
På vägen hem stannade vi till i singaraja våran när liggande stad och tog en liten promenad innan vi åkte hem till huset i lovina igen. Kvällen avslutades med mys på ballkongen med levande ljus å god plock mat. Idag har vi åter igen bara slappat å solat och badat kände vi behövde en dag hemma i mellan våra utflykter så vi hinner ta in å smällta allt vi varit med om. Å gårdagens utflykt var ju över förväntningarn tror inte den hade kunnat bli bättre. I morgon bär det av på ny utflykt vilket jag ser fram emot med stora förväntningar :) Kram Fia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar