måndag 14 november 2011

Blev inte riktigt som planerat!!!

Ja denna dag startade lite väl konstigt och jobbigt. Det hela började med att Stina ringer och säger att Ronja igår kväll hugg efter grannens små hundar då hon lyckats smita hemifrån när man skulle gå ut och röka. Inget bra beteende då hon sen tidigare visat att hon känner sig osäker vid barn med så tog mamma beslutet att hon inte vågar ha kvar henne. Även om det gick bra denna gången så vet man ju inte om det gör det nästa gång. Min bror körde henne till veterinären och lämna in henne där för avlivning, dock lyckades hon som skulle göra det fästa sig vid Ronja som normalt är en ganska gosig hund. Så nu för en stund sen kom ett samtal till mamma som frågade om hon kunde tänka sig att överlåta Ronja istället till Hundakademin. Vilket mamma tyckte lät jätte bra så Ronja kommer nu bli tränad av personer som jobbat med problem hundar i över 30år. Skönt då vi tog hand om henne som stor och inte har lyckats helt så känns det ändå bra att hon får komma till ett ställe som kan hjälpa henne och hon får ju en ny chans här i livet. Så hej då Ronja och lycka till på hundskolan kommer att sakna dej men tror det blir best för alla.


En jätte fin bild på söta lilla Ronja

Men eftersom det var Jolins hund som hon fick efter flera års tjatande på mamma så var det jätte jobbigt att nu ta den ifrån henne. Beslutet blev att köpa henne en ny hund denna gången en åtta veckor valp. Så idag åkte Jolin, Stina och jag åkte till Kinna för att hämta upp den lilla söta valpen Wilda, hon är en Powder Puff valp och är otroligt söt. Dom hade två valpar kvar till från kullen, vilket den ena av dom gav sig på Stina för att gosa och busa. Stina som är stor hund älskare blev ju jätte kär iden så det hela slutade med att vi hade även en liten Sabaton med oss hem. Tyckte dom var jätte söta och blev lite förälskad jag med men jag har ju en katt som inte gillar hundar dessutom finns det inte den tiden imitt liv som en valp hade behövt så jag fick avstå. Men kanske nån gång i framtiden då man har mer tid för det är ju en bra ras som även är allergivänlig. Tog lite bilder hos uppfödan när vi var där så ni kan se dom söta små varelserna.



Jolins Wilda är den i mitten av dom två stora hundarna...


Stina och Jolin har fullt upp med att gosa med alla dom söta hundarna


Stina med hennes nya vän Sabaton som hon blev förälskad i...


Stora syster till valparna får oxå vara med då hon har samma mamma och pappa men kommer ifrån en tidigare kull, så nu vet ni på ett ungefär hur dom kommer se ut när dom blir stora.
 Nu är jag helt slut efter denna dagen och tänker krypa ner i soffan tillsammans med katten och kolla lite på min tv. Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar